Integritetspolicy2018-05-25T00:24:28+00:00
Tillbaka till huvudsidan

Integritetspolicy

GDPR är EU:s allmänna dataskyddsförordning, som ersätter den svenska Personuppgiftslagen (PuL) fr.o.m. den 25 maj 2018. Här kan du bland annat läsa vilka av dina personuppgifter vi hanterar, hur vi skyddar dem och vilka rättigheter du har. Du hittar också instruktioner för hur du ska göra för att rätta en uppgift, beställa registerutdrag eller få dina uppgifter raderade.

Vi vill gärna att du känner dig trygg med hur vi behandlar dina personuppgifter. Vi sparar dina uppgifter för att kunna kontakta dig i samband med din bokning och för att fullfölja våra åtaganden gentemot dig. Vi använder uppgifterna främst för att skicka bokningsbekräftelse eller bekräftelse på av- eller ombokningar, men även för att skicka fakturor och marknadsföringsmaterial till dig.

Som personuppgifter räknas bl.a. namn, telefonnummer och e-postadresser, vilka ofta sparas hos oss. Vi samlar in informationen vid kontakt med oss vid besök, telefonsamtal, mail, sociala medier eller vår hemsida.

När du kontaktar oss via vårt web-formulär skickas ett e-post till oss med uppgifterna du lämnat. Vårt web-formulär sparar inte och skickar inte heller vidare din IP-adress eller platsinformation. E-postmeddelandet raderas så snart som möjligt och senast efter ett år. Vi lagrar alla e-post på hos en extern part med servrar i Sverige. I regel sparar vi ditt meddelande alltid fram till din bokade tid för att kunna kontakta dig, skicka bokningsbekräftelse eller bekräftelse på av- eller ombokningar.

I samband med att du bokar en tid sparas ditt namn, e-postadress och telefonnummer även i vårt bokningssystem som hanteras av tredje part. För att enklare kunna boka nya tider sparas uppgifterna i vårt bokningssystem. Märker vi att det var länge sedan du besökte oss har vi för avsikt att radera dina uppgifter. Vi vill inte spara något längre än nödvändigt.

I vårt bokningssystem sparas även uppgifter om vilken behandling du gjort, tidsåtgång och i vissa fall vilket material vi använt och produkter du köpt av oss. På så vis har vi enklare att hitta nya tider för dig och förbereda oss för din behandling. I vissa fall finns det dock överordnade lagar som gör att vi måste spara dina uppgifter en längre tid och dela dem med externa parter, som exempelvis Skatteverket. Vi kan även komma att dela dina uppgifter med externa parter i marknadsförings- och informationssyfte, t.ex. tjänster för att skicka kampanjmail eller nyhetsbrev.

Ibland frågar vi om din tillåtelse att fota din nya frisyr för att lägga upp på vår hemsida, Instagram och Facebook i marknadsföringssyfte. Du kan alltid ångra dig och be oss sluta publicera bilderna du tidigare godkänt.

För att skydda dina personuppgifter har vi både vidtagit organisatoriska såväl som tekniska säkerhetsåtgärder.

Har du frågor eller anser att vi hanterar dina uppgifter felaktigt du alltid välkommen att kontakta oss på 031-43 11 00 eller via info@geniusscissors.se. Du har även rätt att i vissa fall begära registerutdrag, få dina uppgifter raderade, rätta felaktig information, återkalla samtycke, avstå direktmarknadsföring, ifrågasätta berättigat intresse eller dataportering.

Nedan följer policy för denna webbsida
När besökare lämnar kommentarer (om sådan har gjort tillgänglig för besökaren) på webbplatsen samlar vi in de uppgifter som visas i kommentarsformuläret samt besökarens ip-adress och user agent-sträng som hjälp för detektering av skräpmeddelanden.

En anonymiserad sträng som skapats utifrån din e-postadress (även kallat hash-värde) kan komma att sändas till tjänsten Gravatar för att avgöra om du finns registrerad där. Integritetspolicyn för tjänsten Gravatar finns på https://automattic.com/privacy/. När din kommentar har godkänts kommer din profilbild att visas publikt tillsammans med din kommentar.

Media
Om du laddar upp bilder till webbplatsen bör du undvika att ladda upp bilder där EXIF-data inkluderar data från GPS-lokalisering. Besökare till webbplatsen kan ladda ned och ta fram alla positioneringsuppgifter från bilder på webbplatsen.

Cookie-filer
Om du lämnar en kommentar på vår webbplats kan du välja att spara ditt namn, din e-postadress och webbplatsadress i cookie-filer. Detta är för din bekvämlighet för att du inte ska behöva fylla i dessa uppgifter igen nästa gång du skriver en kommentar. Dessa cookie-filer gäller i ett år.

Om du har ett konto och loggar in på denna webbplats kommer vi att skapa en tillfällig cookie-fil för att kontrollera om din webbläsare accepterar cookie-filer. Denna cookie-fil innehåller ingen personligt identifierbar information och försvinner när du stänger din webbläsare.

När du loggar in kommer vi dessutom att skapa flera cookie-filer för att spara information om din inloggning och dina val för utformning av skärmlayouten. Cookie-filer för inloggning gäller i två dagar och cookie-filer för layoutval gäller i ett år. Om du kryssar i ”Kom ihåg mig” kommer din cookie att finnas kvar i två veckor. Om du loggar ut från ditt konto kommer cookie-filerna för inloggning att tas bort.

Om du redigerar eller publicerar en artikel kommer en extra cookie-fil att sparas i din webbläsare. Denna cookie-fil innehåller inga personuppgifter utan anger endast inläggs-ID för den artikel du just redigerade. Den gäller under 1 dygn.

Inbäddad innehåll från andra webbplatser
Artiklar på denna webbplats kan innehålla inbäddat innehåll (exempelvis videoklipp, bilder, artiklar o.s.v.). Inbäddat innehåll från andra webbplatser beter sig precis på samma sätt som om besökaren har besökt den andra webbplatsen.

Dessa webbplatser kan samla in uppgifter om dig, använda cookie-filer, bädda in ytterligare spårning från tredje part och övervaka din interaktion med sagda inbäddade innehåll, inklusive spårning av din interaktion med detta inbäddade innehåll om du har ett konto och är inloggad på webbplatsen i fråga.

Hur länge vi behåller era uppgifter
Om du skriver en kommentar (om sådan har gjort tillgänglig för besökaren) kommer kommentaren och dess metadata att sparas utan tidsgräns. Anledningen till detta är att vi behöver kunna hitta och godkänna uppföljningskommentarer automatiskt och inte lägga dem i kö för granskning.

För användare som registrerar sig på er webbplats (om sådana finns) sparar vi även de personuppgifter de anger i sin användarprofil. Alla användare kan se, redigera eller radera sina personuppgifter när som helst (med undantaget att de inte kan ändra sitt användarnamn). Även webbplatsens administratörer kan se och redigera denna information.

Vilka rättigheter du har över dina data
Om du har ett konto eller har skrivit några kommentarer på denna webbplats kan du begära en exportfil med de personuppgifter vi har om dig, inklusive alla uppgifter du har gett oss. Du kan också begära att vi tar bort alla personuppgifter vi har om dig. Detta omfattar inte eventuella uppgifter som vi är tvungna att spara av administrativa, legala eller säkerhetsändamål.

Vart vi skickar dina upgifter
Kommentarer från besökare kanske kontrolleras via en automatiserad tjänst för detektering av skräppost.

Tillbaka till huvudsidan